JUNI - AUGUSTI 2023

Kära medlemmar av Juridiska Föreningen i Karlstad, det är dags för årets första nyhetsbrev. Till skillnad mot föregående år har vi ett nytt koncept där vi på instagram kommer publicera ut en “sammanfattning" av det nyhetsbrev som publiceras här på hemsidan.

Mentorskapsprogrammet

Vi kan med glädje meddela att vårt mentorskapsprogram nu är i full gång. Programmet har visat sig vara en värdefull resurs tidigare år, så nu har ni nya studenter möjlighet att dra nytta av de erfarna medlemmarnas insikter och expertis.


Mentorskapsprogrammet är utformat med en tydlig avsikt – att minimera eventuell stress och press som nya studenter kan uppleva i samband med utbildningen. Att komma in i den akademiska världen kan vara överväldigande och ofta kräver det tid. Genom mentorskapsprogrammet får de nya studenterna en värdefull vägledning inom programmet. Våra mer erfarna medlemmar kommer fungera som mentorer och delar med sig av sina erfarenheter och insikter. Detta inkluderar inte bara akademisk vägledning, utan även praktiska råd om studieteknik, tidshantering och hur man kan balansera studier med andra aktiviteter. Vi vill också betona att betyg, även om de är viktiga, inte betyder allt.

Spara datumet – 27 september 2023

Vi vill med eftertryck påminna er om den betydelsefulla händelse som är vår kommande årsstämma, planerad att äga rum den 27 september 2023 kl. 15:30 i sal 11D103C. Detta är en central punkt i vår förenings verksamhetsår, där vi samlas för att diskutera och fatta beslut om viktiga frågor som bl.a. rör vår framtid.


Ert deltagande på årsstämman är avgörande för att föreningen ska kunna fatta beslut som är i linje med medlemmarnas intressen och behov. Vi vill uppmana er alla att närvara och vara en del av denna viktiga händelse som påverkar föreningen i stort.

Ny styrelse

Det är med stor stolthet som vi nu har nöjet att presentera vår nya styrelse, som har intagit sina roller med en djup känsla av engagemang och ansvar. Var och en av våra styrelsemedlemmar har satt igång sitt arbete med stort allvar och professionalism, med fokus på att utveckla vår förening på allra bästa sätt

Insparken har varit i full gång

Vi hoppas att ni har haft en bra början på höstterminen! Under de första två veckorna har vi genomfört vår traditionella inspark och den var, precis som tidigare år, oerhört händelserik. En av många höjdpunkter var den spännande beerpong tungeringen mot BAMSE/CURA som engagerade många av de nya studenterna, vilket dessutom resulterade i vinst! Även såpadagen blev en oförglömlig upplevelse. Trots att närvaron inte var lika hög som under många andra dagar, såg vi ändå glädje och häpnadsväckande insatser från alla deltagare. Dessutom kan vi inte nog betona de roliga kvällarna på nöjesfabriken, där samtliga fick möjligheten att släppa loss och skapa minnen som man svårt kommer att glömma. Vi får absolut inte glömma vår minnesvärda fulsittning som bjöd på underbart sällskap, gott skratt och minnesvärda ögonblick.

JIF-dagen

Vi är oerhört glada att meddela att vår årliga arbetsmarknadsmässa, mer känd som JIF-dagen, närmar sig med stormsteg och kommer att äga rum den 28/11 kl. 10:00-15:00 i Transformum och Aulafoajén. JIF-dagen är en exceptionell möjlighet för våra medlemmar att fördjupa sig i juridikens värld utanför universitetets väggar.


Denna spännande dag är utformad för att erbjuda er, våra medlemmar, en unik chans att interagera med framtida arbetsgivare och knyta värdefulla kontakter inom juristbranchen. Under JIF-dagen kommer ni att få möjlighet att träffa representanter från olika juridiska organisationer, advokat-byråer, företag och myndigheter. Dessa möten är av stor betydelse för att ni ska kunna utforska olika karriärmöjligheter och skapa en direkt dialog med potentiella arbetsgivare.


Vi är också glada över att kunna meddela att vi har bjudit in en föreläsare inom juristbranchen för att dela sina insikter och erfarenheter med er. Denna föreläsare kommer att behandla ämnen och trender som är av största relevans inom vår bransch, vilket kommer att ge er en djupare förståelse för den juridiska världen och dess utmaningar.


JIF-dagen är en utmärkt möjlighet att bredda era horisonter, få insikter i den juridiska arbetsmarknaden och ta de första stegen mot en framgångsrik karriär. Vi uppmuntrar er att vara aktiva deltagare och dra nytta av de möjligheter som den erbjuder.

APRIL 2023

MARS 2023

FEBRUARI 2023

JANUARI 2023

DECEMBER 2022

NOVEMBER 2022

OKTOBER 2022

SEPTEMBER 2022

SOMMAR 2022

APRIL 2021

MARS 2022

FEBRUARI 2022

JANUARI 2022

DECEMBER 2021

NOVEMBER 2021

OKTOBER 2021

SEPTEMBER 2021

SOMMAR 2021

MAJ 2021

APRIL 2022

MARS 2021

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta informationsansvarig Amanda på Informationsansvarig@jfkarlstad.se