JURIDIKEN I PRAKTIKEN

ARBETSMARKNADSDAGARNA


Juridiska Föreningen i Karlstads allra första digitala arbetsmarknadsdagar anordnas den 24-25 februari 2021! Det blir två dagar fyllda av 45-minuters föreläsningar, i vilka praktiserande jurister talar kring ämnet hur de använder Juridiken i Praktiken. 


Föreläsningarna kommer sändas live via en digital plattform. Detta ger er dels en möjlighet att delta oavsett var ni befinner er och dels skapar en flexibilitet att delta när ni själva önskar under dagen. Låt dem hålla er sällskap under frukosten, promenaden, eftermiddagsfikan, soffhänget eller träningspasset!


Vi utlovar två dagar fullspäckade med varierande content och hoppas ni ser fram emot dessa dagar lika mycket som vi gör!

SPEEDDEJTA EN JURISTBYRÅ

Utöver föreläsningarna kommer vi även att erbjuda er att Speeddejta en juridisk byrå. Detta innebär att ni kommer få möjlighet att boka in ett 20 minuter långt samtal på tu man hand med ett antal juridiska byråer. Denna möjlighet ger dig som student ett ypperligt tillfälle att prata med en person på en juridisk byrå och ställa alla frågor som du kan tänkas vilja ha besvarade av en företrädare från yrkeslivet.

MANNHEIMER SWARTLING

CEDERQUIST

VINGE

Vinge arbetar på en global marknad och är en fullservicebyrå inom affärsjuridik. De har cirka 450 medarbetare över sina kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. För studenter erbjuder Vinge arbete under studietiden, flertalet studentevent, sommarnotarieprogrammet, uppsatspraktik, “Vingeveckan” samt “Vinge talang” vilket är ett program där du som student får information om rekryteringar, seminarier och sociala event. Advokatfirman Vinge erbjuder möjlighet till samtal för studenter i alla terminer.

Mannheimer Swartling har kontor i Sverige, Belgien, Ryssland, Kina och USA. De är en fullservicebyrå vilket innebär att de erbjuder rådgivning inom samtliga områden av affärsjuridik. Deras jurister arbetar gränsöverskridande mellan de olika kontoren. För studenter erbjuder Mannheimer Swartling ett sommartraineeprogram, “Mannheimer Swartling-dagen”, Svenska Juridiska Mästerskapen, traineeplatser i Bryssel samt flertalet andra events. Mannheimer Swartling Advokatbyrå erbjuder möjlighet till samtal för studenter i alla terminer. De förbehåller dock sig rätten att vid många ansökningar prioritera högre terminer.

Cederquist är en affärsjuridisk advokatbyrå som erbjuder kompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. De har över 150 medarbetare och befinner sig på ett kontor i Stockholm. För studenter erbjuder Cederquist rekryteringsdagar, sommarnotarieprogram samt möjlighet till att arbeta extra hos dem under studierna som exempelvis kvällsreceptionist eller ute i deras verksamheter som en del av deras talangpool. Advokatfirman Cederquist erbjuder möjlighet till samtal för studenter i för termin sex och uppåt.

FÖRELÄSARNA

BYRÅER OCH MYNDIGHETER

VINGE


GERNANDT & DANIELSSON


MANNHEIMER SWARTLING

ÅKLAGARMYNDIGHETEN

CEDERQUIST

CENTRUM FÖR RÄTTVISA

BAKER MCKENZIE

... och många fler

BLI MEDLEM I JURIDISKA FÖRENINGEN I KARLSTAD!