INSPARK 2021

WELCOME TO THE WILD, WILD WEST!

INSPARKSSCHEMA

FÖLJ JFKS

EVENEMANGSINSTAGRAM

FÖLJ LAGEN PÅ DERAS

RESA MOT SEGERN

INSPARKSKOMMITTÉN

Tillsammans med vår Sexmästare Wilma Landahl står generalerna Carolin Robertsson, Amanda Niazi och Lydia Kihlén samt kaptenerna Frida Larsson, Ino Stensson och Anton Grenhage  till erat förfogande för att säkerställa att insparken blir en succé.

WILMA LANDAHL

sexmästare

AMANDA NIAZI

general

CAROLIN ROBERTSSON

general

LYDIA KIHLÉN

general

INO STENSSON

kapten

FRIDA LARSSON

kapten

ANTON GRENHAGE

kapten

Information

VÄLKOMSTBLADET

Vårt välkomstblad skickas ut till de nya juriststudenterna efter andra antagningsbeskedet och publiceras även på vår hemsida. I bladet hittar du information kring föreningen JFK, kommande inspark och studiestart och annan viktig information du kan tänkas behöva inför starten på Juristprogrammet vid KAU! 

VAD ÄR INSPARK?

Varje förening på Karlstads Universitet anordnar i början av terminen en så kallad inspark för alla nya studenter. Hela Karlstad förvandlas då till en parad av människor iklädda varje förenings respektive färger.

Vi jurister klär oss i lysande reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för nollor. Varje förening har sitt eget schema med olika aktiviteter varje dag. Ibland sammanstrålar två eller era föreningar och gör aktiviteter tillsammans, ibland tävlar vi mot varandra och ibland går alla föreningar ihop och träffas för en hejdundrande fest.

Vi är övertygade om att vårt schema kommer ge dig många roliga minnen och anekdoter, vissa lämpliga att berätta för barnbarnen, andra inte. Under insparken kommer ni att tävla mot varandra i lag, men också enskilt för att på insparkens avslut, på avslutningsmiddagen åtnjuta segrarens rättmätiga ära och pris.

VÅR AMBITION

Vår ambition är att dessa veckor ska genomsyras av många roliga stunder som du kommer minnas livet ut. Indelade i fyra lag kommer ni under veckorna tävla, leka, spexa och lära känna Karlstad, föreningen och nattlivet i studentstaden.

Du hittar vänner du inte trodde existerade. Dessutom underlättar insparken en annars nervös och osäker tid, och gör att du snabbt kommer känna dig hemma i din nya hemstad eller nya klass.

JFK är noga med att det inte förekommer någon alkoholhets och aktiviteterna som vi har liknar mer midsommarlekar där syftet är att alla ska ha kul, inte förudmjukas.

NYKTERFADDER

Under varje dag kommer minst tre faddrar vara nyktra så att du alltid kan vända dig till dem om några problem skulle uppstå. De är klädda i rosa reflexvästar och i Facebookgruppen och här på hemsidan kan du se vilka av faddrarna som är nyktra varje dag under insparken.

STUDENTKÅREN

Karlstad Studentkår bevakar studenters rättigheter vid Karlstads universitet. Deras främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt. De arrangerar även många festevenemang. Som medlem i Kåren får du ditt mecenatkort och även fri entré till många av Nöjesfabrikens fester under insparken.

KONTAKTFADDER

För att undvika att någon far illa under insparksveckorna anser JFK att det är viktigt att kommunikationen mellan faddrar och nollor fungerar. 

Efter en kväll fullspäckad med festligheter vill därför respektive kontaktfadder ha ett sms från respektive novisher som meddelar att de kommit hem säkert.

Bild: karlstadstudentkar.se

ALKOHOLPOLICY

Läs om vår alkohol- och drogpolicy här.

KLÄDSEL UNDER INSPARKEN

Klädsel för dig som novisch under de två första veckorna (behöver ej bäras under skoltid) är en gul reflexväst som tas med av var och en (finns billigt på t.ex Clas Ohlsson) och oömma kläder för lek om inte annat meddelas. Vi faddrar i JFK bär matchande reflexbyxor och kommer således att vara lätta att känna igen - vi går inte att missa! För att se alla föreningars ovvefärger klicka här!