INSPARK 2022

JFK GOES SUPERHEROES

Information

FÖLJ JFKS

EVENEMANGSINSTAGRAM

INSPARKSKOMMITTÉN

Tillsammans med vår Sexmästare Ellen Eriksson står generalerna Vanessa Kauppi, Livia Pillola och Oskar Sturkman samt kaptenerna Amanda Kämpsten, Estelle Ahlström och Oscar Donderer  till erat förfogande för att säkerställa att insparken blir en succé.

ELLEN ERIKSSON

SEXMÄSTARE

VANESSA KAUPPI

GENERAL

AMANDA KÄMPSTEN

KAPTEN

LIVIA PILLOLA

GENERAL

ESTELLE AHLSTRÖM

KAPTEN

OSKAR STURKMAN

GENERAL

OSCAR DONDERER

KAPTEN

VÅR AMBITION

Vår ambition är att dessa veckor ska genomsyras av många roliga stunder som du kommer minnas livet ut. Indelade i fyra lag kommer ni under veckorna tävla, leka, spexa och lära känna Karlstad, föreningen och nattlivet i studentstaden.

Du hittar vänner du inte trodde existerade. Dessutom underlättar insparken en annars nervös och osäker tid, och gör att du snabbt kommer känna dig hemma i din nya hemstad eller nya klass.

JFK är noga med att det inte förekommer någon alkoholhets och aktiviteterna som vi har liknar mer midsommarlekar där syftet är att alla ska ha kul, inte förudmjukas.

VAD ÄR INSPARK?

Varje förening på Karlstads Universitet anordnar i början av terminen en så kallad inspark för alla nya studenter. Hela Karlstad förvandlas då till en parad av människor iklädda varje förenings respektive färger.

Vi jurister klär oss i lysande reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för nollor. Varje förening har sitt eget schema med olika aktiviteter varje dag. Ibland sammanstrålar två eller era föreningar och gör aktiviteter tillsammans, ibland tävlar vi mot varandra och ibland går alla föreningar ihop och träffas för en hejdundrande fest.

Vi är övertygade om att vårt schema kommer ge dig många roliga minnen och anekdoter, vissa lämpliga att berätta för barnbarnen, andra inte. Under insparken kommer ni att tävla mot varandra i lag, men också enskilt för att på insparkens avslut, på avslutningsmiddagen åtnjuta segrarens rättmätiga ära och pris.

NYKTERFADDER

Under varje dag kommer minst tre faddrar vara nyktra så att du alltid kan vända dig till dem om några problem skulle uppstå. De är klädda i rosa reflexvästar och i Facebookgruppen och här på hemsidan kan du se vilka av faddrarna som är nyktra varje dag under insparken.

KONTAKTFADDER

För att undvika att någon far illa under insparksveckorna anser JFK att det är viktigt att kommunikationen mellan faddrar och nollor fungerar. 

Efter en kväll fullspäckad med festligheter vill därför respektive kontaktfadder ha ett sms från respektive novisher som meddelar att de kommit hem säkert.

STUDENTKÅREN

Karlstad Studentkår bevakar studenters rättigheter vid Karlstads universitet. Deras främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt. De arrangerar även många festevenemang. Som medlem i Kåren får du ditt mecenatkort och även fri entré till många av Nöjesfabrikens fester under insparken.

Bild: karlstadstudentkar.se

KLÄDSEL UNDER INSPARKEN

Klädsel för dig som novisch under de två första veckorna (behöver ej bäras under skoltid) är en gul reflexväst som tas med av var och en (finns billigt på t.ex Clas Ohlsson) och oömma kläder för lek om inte annat meddelas. Vi faddrar i JFK bär matchande reflexbyxor och kommer således att vara lätta att känna igen - vi går inte att missa! För att se alla föreningars ovvefärger klicka här!

ALKOHOLPOLICY

Läs om vår alkohol- och drogpolicy här.