NOLLNING 2020

REDO FÖR ÅRETS ROLIGASTE EVENT?

NOLLNINGSSCHEMA

- för nollor och förstagångsfaddrar

FADDERSCHEMA

- för andragångsfaddrar och äldre faddrar

För platser och tider se schemat ovan

FÖLJ JFKS

EVENEMANGSINSTAGRAM

FÖLJ HUSEN PÅ DERAS

RESA MOT SEGERN

Nollningskommittén

Tillsammans med vår Sexmästare Linn Gustafsson står generalerna Philip Andersson och Ellen Thorisdottir samt kaptenerna Isabell Landström, Fanny Åhlin, Madelene Svensson och Vendela Simón till erat förfogande för att säkerställa att nollningen blir en succé.

PHILIP ANDERSSON

general

ELLEN THORISDOTTIR

general

LINN GUSTAFSSON

sexmästare

FANNY ÅHLIN

kapten

MADELENE SVENSSON

kapten

VENDELA SIMÓN

kapten

ISABEL LANDSTRÖM

kapten

Information

VAD ÄR NOLLNING?

Varje förening på Karlstads Universitet anordnar i början av terminen en så kallad nollning för alla nya studenter. Hela Karlstad förvandlas då till en parad av människor iklädda varje förenings respektive färger.

Vi jurister klär oss i lysande reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för nollor. Varje förening har sitt eget schema med olika aktiviteter varje dag. Ibland sammanstrålar två eller era föreningar och gör aktiviteter tillsammans, ibland tävlar vi mot varandra och ibland går alla föreningar ihop och träffas för en hejdundrande fest.

Vi är övertygade om att vårt schema kommer ge dig många roliga minnen och anekdoter, vissa lämpliga att berätta för barnbarnen, andra inte. Under nollningen kommer ni att tävla mot varandra i lag, men också enskilt för att på nollningens avslut, på avslutningsmiddagen åtnjuta segrarens rättmätiga ära och pris.

VÅR AMBITION

Vår ambition är att dessa veckor ska genomsyras av många roliga stunder som du kommer minnas livet ut. Indelade i fyra lag kommer ni under veckorna tävla, leka, spexa och lära känna Karlstad, föreningen och nattlivet i studentstaden.

Du hittar vänner du inte trodde existerade. Dessutom underlättar nollningen en annars nervös och osäker tid, och gör att du snabbt kommer känna dig hemma i din nya hemstad eller nya klass.

Begreppet ”nollning” omgärdas inte sällan av villfarelsen att du som ny student, eller ”nolla” ska förväntas tåla diverse förödmjukande aktiviteter och slangar med alkohol ner i halsen. Detta stämmer inte. JFK är noga med att det inte förekommer någon alkoholhets och aktiviteterna som vi har li- knar mer midsommarlekar där syftet är att alla ska ha kul, inte förudmjukas.

NYKTERFADDER

Under varje dag kommer minst tre faddrar vara nyktra så att du alltid kan vända dig till dem om några problem skulle uppstå. De är klädda i rosa reflexvästar och i Facebookgruppen och här på hemsidan kan du se vilka av faddrarna som är nyktra varje dag under nollningen.

VÄLKOMSTBLADET

Vårt välkomstblad skickas ut till de nya juriststudenterna efter andra antagningsbeskedet och publiceras även på vår hemsida. I bladet hittar du information kring föreningen JFK, kommande nollning och studiestart och annan viktig information du kan tänkas behöva inför starten på Juristprogrammet vid KAU! 

Bild: karlstadstudentkar.se

STUDENTKÅREN

Karlstad Studentkår bevakar studenters rättigheter vid Karlstads universitet. Deras främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt. De arrangerar även många festevenemang. Som medlem i Kåren får du ditt mecenatkort och även fri entré till många av Nöjesfabrikens fester under nollningen.

KLÄDSEL UNDER NOLLNINGEN

Klädsel för dig som nolla under de två första veckorna (behöver ej bäras under skoltid) är en gul reflexväst som tas med av var och en (finns billigt på t.ex Clas Ohlsson) och oömma kläder för lek om inte annat meddelas. Vi faddrar i JFK bär matchande reflexbyxor och kommer således att vara lätta att känna igen - vi går inte att missa! För att se alla föreningars ovvefärger klicka här!

ALKOHOLPOLICY

Läs om vår alkohol- och drogpolicy här.

KONTAKTFADDER

För att undvika att någon far illa under nollningsveckorna anser JFK att det är viktigt att kommunikationen mellan faddrar och nollor fungerar. 

Efter en kväll fullspäckad med festligheter vill därför respektive kontaktfadder ha ett sms från respektive nollor som meddelar att de kommit hem säkert.