Inspark 2024

Insparken är startskottet på din tid vid Karlstads universitet – en oförglömlig period fylld av gemenskap, skratt och nya vänskaper. I årets insparksvideo avslöjar vi det efterlängtade temat som kommer sätta tonen för allt från lekar och tävlingar till fester och aktiviteter. Klicka på videon nedan för att bli en av de första att få reda på temat och börja ladda upp inför en inspark utöver det vanliga. Välkommen till ett oförglömligt äventyr!

Insparkskommittén

Insparkskommittén sköter på styrelsens uppdrag genomförandet av insparken. Evenemangsansvarig är kommitténs ordförande (även nämnd Sexmästare) som stöttas upp av vice evenemangsansvarig (vice sexmästare) tillsammans med generalerna och kaptenerna för att säkerställa att insparken blir en succé.

Sexmästare

William Atterling

Vice sexmästare

Madelen Johansson

General

Junis Bredberg

Kapten

Lisa Blomqvist

General

Linnéa Haglind

Kapten

Tilde Karltorp

General

Oscar Thorsen

Kapten

Alexander Ljungberg

Allmän information

Vad är en inspark?

Varje förening på Karlstads Universitet anordnar i början av terminen en så kallad inspark för alla nya studenter. Hela Karlstad förvandlas då till en parad av människor iklädda varje förenings respektive färger. Vi jurister klär oss i lysande reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för novischer. Varje förening har sitt eget schema med olika aktiviteter varje dag. Ibland sammanstrålar två eller flera föreningar och gör aktiviteter tillsammans, ibland tävlar vi mot varandra och ibland går alla föreningar ihop och träffas för en hejdundrande fest.


Vi är övertygade om att vårt schema kommer ge dig många roliga minnen och anekdoter, vissa lämpliga att berätta för barnbarnen, andra inte. Under insparken kommer ni att tävla mot varandra i lag, men också enskilt för att på insparkens avslut, på tacksittningen åtnjuta segrarens rättmätiga ära och pris.

Klädsel under insparken?

Klädsel för dig som novisch under de två första veckorna (behöver ej bäras under skoltid) är en gul reflexväst som tas med av var och en (finns billigt på t.ex Clas Ohlsson) och oömma kläder för lek om inte annat meddelas. Vi faddrar i JFK bär matchande reflexbyxor och kommer således att vara lätta att känna igen - vi går inte att missa! För att se alla föreningars ovvefärger klicka här!

Nykter- och kontaktfaddrar

Under varje dag kommer minst tre faddrar vara nyktra så att du alltid kan vända dig till dem om några problem skulle uppstå. De är klädda i rosa reflexvästar och du kommer även kunna se vilka som är nyktra varje dag under insparken på Facebook 


Alla nya studenter kommer dessutom att tilldelas kontaktfaddrar. Dessa personer kan du som novisch alltid vända dig till under insparken med frågor eller funderingar om allt mellan himmel och jord, vad man ska ta med sig till ett evenemang, hur man tar sig hem etc.. Våga fråga din kontaktfadder!

JFK:s ambition

Vår ambition är att dessa veckor ska genomsyras av många roliga stunder som du kommer minnas livet ut. Indelade i tre lag kommer ni under veckorna tävla, leka, spexa och lära känna Karlstad, JF och nattlivet i studentstaden. Du kommer garanterat hitta vänner du inte trodde existerade. Dessutom underlättar insparken en annars nervös och osäker tid, och gör att du snabbt kommer känna dig hemma i din nya hemstad och klass.


JF är noga med att det inte förekommer någon alkoholhets och aktiviteterna som vi har liknar mer midsommarlekar där syftet är att alla ska ha kul, inte förudmjukas.

Studentkåren

Karlstad Studentkår bevakar studenters rättigheter vid Karlstads universitet. Deras främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt. De arrangerar även många festevenemang. Som medlem i Kåren får du ditt mecenatkort och även fri entré till många av Nöjesfabrikens fester under insparken.

Alkohol- och drogpolicy

JFK tar avstånd från allt nyttjande av illegala narkotikapreparat och har således nolltolerans mot brukande av dessa preparat vid deltagande av sammankomster föreningen associeras med. Vi vill poängtera att det är helt frivilligt att förtära alkohol under insparksveckorna och detta medtas var och en för sig.

Följ @jfksexmasteri på instagram för uppdateringar gällande kommande event m.m.

Bild: karlstadstudentkar.se

Läs om vår alkohol- och drogpolicy här