GRATULERAR TILL ANTAGNINGSBESKEDET

Ordförande har ordet

Välkommen till Juridiska föreningen i Karlstad!

Mitt namn är Wilma Landahl och jag är ordförande för Juridiska föreningen i Karlstad. Först och främst vill jag gratulera dig som blivit antagen till juristprogrammet som är ett av Sveriges mest sökta och eftertraktade program! Juristprogrammet är dessutom Karlstad universitets mest sökta program med över 2000 sökande. Tänk så roligt det är att just du är antagen! Jag vill naturligtvis även säga ett stort grattis till dig som blivit antagen till magisterprogrammet i skatterätt.


Nu är tiden snart kommen för terminsstart och ditt nya studieliv. Vad kommer då dessa år att innebära? I början kan det kännas lite läskigt att börja studera i en ny stad, som många (inklusive mig själv) gör. Men oroa dig inte! Dessa år kommer fyllas med nya vänner och minnen för livet! Du kommer antagligen att spendera många långa dagar i biblioteket, men din tid här kommer också fyllas med kvällar på dansgolv och JFKs olika evenemang.


JFK bedriver såväl social som studiebevakande verksamhet. Detta innefattar bland annat pluggstugor, gästföreläsningar, evenemang med samarbetspartners, middagar och banketter samt idrottsverksamhet. Jag rekommenderar dig starkt att engagera dig i JFK någon gång under din studietid, dels för att det är en fantastisk erfarenhet att ha med sig ut i arbetslivet, dels för att du kommer ha så otroligt kul under tiden.


De första två veckorna på terminsstarten anordnar JFK en inspark. Vår evenemangsansvarig med insparkskommitté har arbetat hårt för att planera en händelserik inspark med flera varierade aktiviteter. Den är till för dig och dina studiekamrater att knyta nya band, lära känna staden och kanske t.o.m. ha några pinsamma minnen att skratta åt om ett par år. Min egna introduktion håller jag om kärt, eftersom den hjälpte mig att hitta många av de vänner jag umgås med idag. Därmed uppmuntrar jag dig att delta på insparken, första dagen är helt gratis och det är därför ett ypperligt tillfälle att lära känna dina studiekamrater och juriststudenter i andra terminer. Det går att läsa mer om insparken ovan i detta välkomstbrev.


Nu finns det inte mycket mer för mig att säga. Om du är det minsta orolig för studiestarten eller har några frågor eller funderingar om utbildningen, föreningen eller annat som rör ditt nya studieliv här i Karlstad finns vi i styrelsen här för pepp och tips! Tveka inte på att höra av dig till oss. Om inte ses vi snart i korridorerna eller på insparken! Till sist; välkommen till JFK och till Karlstads universitet!


Med vänlig hälsning,

Wilma Landahl